Twee Parijse topetablissementen hanteren een beleid waarbij het uiterlijk en voorkomen van de gasten bepaalt waar ze aan tafel mogen. Zien ze er goed uit, dan mogen ze op het terras plaatsnemen, maar zijn ze niet mooi genoeg dan moeten ze genoegen nemen met een plekje achterin de zaal of boven. Daar worden ook toeristen naartoe 'verbannen'.
Dat meldt Le Canard Enchaîné, op basis van interviews met ex-werknemers van Georges, het restaurant bovenop het Centre Pompidou, en Marly Café, naast het Louvre. Het beleid van eigenaar Gilbert Costes strekt zich overigens ook uit tot het personeel, meldt Libération.
Dit artikel afdrukken
Dat meldt Le Canard Enchaîné, op basis van interviews met ex-werknemers van Georges, het restaurant bovenop het Centre Pompidou, en Marly Café, naast het Louvre. Het beleid van eigenaar Gilbert Costes strekt zich overigens ook uit tot het personeel, meldt Libération.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Zucht...de ene ramp na de andere op de wereld, crisis alom, maar daar maakt niemand zich druk om, nee hoe je eruit ziet, DAT is belangrijk. Discriminatie alom, dat is DE standaard van deze tijd waar iedereen zich mee bezighoudt, positief of negatief, maakt niet uit, zolang je er maar mee bezig bent, dan maakt de rest niks uit. En deze uitbaters mogen het gewoon ongestraft doen?