Het verbod op transvet dat in 2006 werd ingevoerd in New Yorkse restaurants blijkt zijn vruchten af te werpen. New Yorkers die geregeld buiten de deur eten hebben minder dan de helft transvetten in hun bloed dan voorheen. Wie vier keer of vaker uit eet per week, zag dat peil zelfs met 62% dalen. Dat schrijft de website Newfoodeconomy.

New York was er (veel) eerder bij dan andere Amerikaanse steden en staten om transvet in de ban te doen, op initiatief van de toenmalige burgemeester Michael Bloomberg. “De inwoners van The Big Apple lijken echt geprofiteerd te hebben van de vroege actie van de stad.” Het stadsbestuur kan niet helemaal met de eer gaan strijken, zeggen de onderzoekers in The American Journal of Public Health. Sinds 2004 is de consumptie van transvetten in heel de Verenigde Staten gedaald.

De gezondheid van de New Yorkers is ook verbeterd door het gegroeide bewustzijn over goede voeding.

Transvetten, die ontstaan als vloeibare vetten kunstmatig gehard worden, zijn bewezen slecht voor hart en vaten. In westerse landen zijn ze vrijwel geheel uit de voedingsmiddelenindustrie verbannen.
New Food Economy - New York City banned trans fats a decade before the rest of the country. New study shows eaters are healthier for it | New Food Economy
Reageer
  • Deel
Druk af