Zijn er nog punkers in de zaal? Marjan Ippel, foodtrendwatcher en eetschrijver, beweert in haar tweede stijlboek What (not) to eat 2011 namelijk dat Punkfood de culinaire trend van 2011 wordt.

Punkfood draait om het zelf doen, zonder regels. D.I.Y. Daarbij valt te denken aan groenten uit eigen tuin tot zelf een haasje stropen. Lekker anarchistisch. Of "anarchisties lekker". Zo spelden we toen.

Ik had het indertijd te druk met punkplaten draaien op mijn Philips-pickupje. Het is aan mij voorbijgegaan. Maar volgens Marjan Ippel komt punkfood voort uit de jaren `70. Toen leefde het volop. Beweert ze. Weet jij daarvan?

Streekproducten horen overigens volgens Ippel ook tot de punkfood. Ze noemt het `een symbolische vuist tegen voedsel van slechte kwaliteit en producten vol ongewenste ingrediënten`.

Nu komt punkfood dus weer terug. Waar staat punkfood voor jou verder nog voor? Zulk vet haar dat je er een ei op kunt bakken? Een nieuwerwetse boycot van fabrieksvoer? Of??? Zeg eens.P.S. Op 200 meter van waar ik nu zit hebben Patrick Mertens en zijn vrouw Inge Lijnen een zaak uitgebouwd: chocoladehuis Boon. Wereldberoemd. Als een rechtgeaarde punker maakte Patrick voorjaar 2010 een chocoladen plaat van de Sex Pistols. Ja, die van "Holidays in the sun: cheap holidays in other people's misery". Ik neurie het al eens onder de nieuwsbeelden uit Tunesië. Maar we wijken af. D'r komt dus echt geluid uit, hé. Of het muziek is, laat ik aan u. Maar eetbaar is het dus wél!







Dit artikel afdrukken