image Het vignet (zie plaatje) op de nieuwe, diervriendelijker gefokte Volwaard-kip, waarvan ik zojuist een aantal drumsticks kocht, is toch slim bedacht door de Dierenbescherming. Een sterrensysteem geeft aan dat dit niet de ultieme kip is: ze krijgt er 1 uit 4. Die ene ster is wel extra groot en geel gemaakt. De wereld wordt voortaan onderverdeeld in slecht en schakeringen van goed. De verklarende tekst:

Een langer leven met meer rust en ruimte, een uitloop en lekkerder voer. Dat maakt het leven van onze kippen net even beter. Een beter dierenwelzijn vraagt zo slechts een beetje meer. En dat smaakt beter. Als Dierenbescherming zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden voor een beter leven. Het leven van de Volwaard-kip is zo'n voorbeeld. Daarom ondersteunen we dit initiatief. Puur Nederlands kwaliteitsproduct. Lekker & verantwoord.

image
Het Nederlands is nogal krom en onduidelijk, maar er lijkt te staan dat de lagere meerprijs zorgt voor een betere smaak t.o.v. biologische kippen: "Een beter dierenwelzijn vraagt zo slechts een beetje meer. En dat smaakt beter."

Misschien onbedoeld. Maar in elk geval geeft de tekst niet aan dat er een betere situatie denkbaar is of dat er meer sterren te verdienen zijn. Begrijpelijk, want de kip moet verkocht worden, maar een "net een beetje" rechtere rug zou denk ik best mogelijk zijn.
Dit artikel afdrukken