Volgens de Amerikaanse start-up misleidde Nestlé doelbewust de consument door net zo'n naam te kiezen als het Amerikaanse succesproduct. De rechtbank was het daar in grote lijnen mee eens. De naam 'Incredible Burger' lijkt te veel op de ‘Impossible Burger’ en daar kunnen consumenten van in de war raken. Daarmee schendt Nestlé het patentrecht, aldus de rechtbank. Nestlé heeft vier weken de tijd om het product uit de Europese schappen te halen.

Het Zwitserse concern doopt de vegetarische burger nu om tot ‘Sensational Burger’. In de VS draagt de vleesvervanger de naam 'Awesome Burger'. Nestlé gaat wel in beroep tegen de uitspraak. Het bedrijf vindt dat de term ‘Incredible’ door iedereen gebruikt moet kunnen worden om een goed product aan te prijzen. Nestlé probeerde eerder zonder succes het merk 'Impossible Burger' ongeldig te verklaren.

Impossible Foods is sinds oktober vorig jaar bezig de Europese markt te betreden. Omdat Impossible Burgers het genetische gemanipuleerde ingrediënt sojaleghemoglobine bevatten en de Europese gmo-regulering streng is, neemt het proces enige tijd in beslag, schrijft Bloomberg. Dat is dan ook de reden dat de vegetarische Whopper die je nu in Europa kunt krijgen, gemaakt wordt door De Vegetarische Slager. De Amerikanen zetten de Zwitsers de voet dwars op een markt waar ze nog niet aanwezig zijn met hun onmogelijke product.
Dit artikel afdrukken