Het Zwitserse voedingsmiddelenconcern Nestlé heeft besloten alle kunstmatige smaakstoffen uit zijn chocolades die bestemd zijn voor de Amerikaanse markt te halen. Daarmee geeft het bedrijf gehoor aan wat het publiek zegt te willen. Dat meldt The Wall Street Journal.

Natuurlijke kleurstof: E-160b
Het gaat in totaal om 250 producten, varierend van repen tot snoepjes. Het besluit volgt op een recent onderzoek van bureau Nielsen waaruit bleek dat 60% van de Amerikanen aangaf dat ze de voorkeur geven aan etenswaren zonder kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Voor bijvoorbeeld de Butterfinger reep gaat het betekenen dat er een plantaardige kleurstof in gebruikt zal gaan worden. De kunstmatige kleurstoffen Red No. 40 en Yellow No. 5 zullen worden vervangen door anatto, een kleurstof die gewonnen wordt uit de zaden van de orleaanboom.

De nieuwe stoffen zijn uiteraard goedgekeurd door de Federal Drug Administration. Anatto heeft in Europa zelfs een E-nr: E-160b.

De producten op basis van de nieuwe recepten zullen in de loop van 2016 op de markt worden gebracht.

Fotocredits: Candy, andrw616
Dit artikel afdrukken