Nestlé maakt nieuwe KitKat-chocolade van zowel cacaobonen als cacaopulp. De pulp is van nature zoet. Dat maakt de toevoeging van geraffineerde suiker overbodig. Het resultaat is 70% pure chocolade met tot 40% minder suiker, zegt Nestlé.
De levensmiddelenfabrikant slaagde erin een techniek te ontwikkelen waarmee de zachte, witte cacaopulp die van nature om de bonen heen zit, verwerkt wordt tot een poeder met natuurlijke suikers. De chocolade blijft tijdens het productieproces zijn smaak, textuur en kwaliteit behouden. Zo kan Nestlé in de toekomst ook melk- of witte chocolade maken, zegt Alexander von Maillot, directeur van Nestlé’s snoepgoedtak, tegen Bloomberg. Het is niet alleen innovatief, maar ook duurzaam, want in de meeste gevallen wordt de pulp weggegooid.
De eerste repen zullen in het najaar in Japan te koop zijn. Let wel: die pulp bevat suikers die bij de boon horen. Het is dus geen reep zonder suiker.
Bloomberg - Bloomberg - Are you a robot?
De levensmiddelenfabrikant slaagde erin een techniek te ontwikkelen waarmee de zachte, witte cacaopulp die van nature om de bonen heen zit, verwerkt wordt tot een poeder met natuurlijke suikers. De chocolade blijft tijdens het productieproces zijn smaak, textuur en kwaliteit behouden. Zo kan Nestlé in de toekomst ook melk- of witte chocolade maken, zegt Alexander von Maillot, directeur van Nestlé’s snoepgoedtak, tegen Bloomberg. Het is niet alleen innovatief, maar ook duurzaam, want in de meeste gevallen wordt de pulp weggegooid.
De eerste repen zullen in het najaar in Japan te koop zijn. Let wel: die pulp bevat suikers die bij de boon horen. Het is dus geen reep zonder suiker.
Zonder toegevoegde suikers is niet hetzelfde als met minder suiker.
Tja, als dat ook bestaat uit een glucose-fructose combinatie maakt het natuurlijk geen donder uit. Maar wel mooi dat er nu minder of geen afval is door het pulp her te gebruiken.