imageBeverage Partners Worldwide, een joint-venture van Coca-Cola en Nestlé, komt in januari volgend jaar in de VS met een nieuw drankje op de markt dat is bedoeld als een echte 'calorie verbrander'. Het betreft Enviga, een groene thee met extra calcium en caffeïne die onder het merk Nestea verkocht zal worden. De drank wordt in november in het noordoosten van de Verenigde Staten gelanceerd en komt vanaf 2007 in het hele land beschikbaar.

Enviga zet het lichaam aan om extra calorieën te verbranden. Groene thee bevat het antioxidant EGCG dat de stofwisseling stimuleert en het energieverbruik verhoogt, met name wanneer het wordt gecombineerd met caffeïne. In onderzoeken is gebleken dat gezonde mensen van een normaal gewicht bij drie blikjes Enviga 60 tot 100 calorieën extra verbranden.

Een blikje Enviga bevat 90 milligram EGCG en voorziet in 20% van de dagelijkse behoefte aan calcium. Het product komt beschikbaar in de smaken groene thee, bessen- en perzik als een een kant-en-klare drank in blik.

Na even te hebben rondgekeken op het net vond ik van allerlei vormen van het wondermiddel, de antioxidant EGCG ( waarvan ik vermoed dat dit de gewone antioxidant is die ook in wijn zit). Zouden consumenten hier nou mee geholpen zijn?


Bron: CocaCola
Dit artikel afdrukken