Verburg noteert een conditie: de tussen de huizen, wegen en andere bebouwing resterende boeren en koeien moeten kunnen concurreren met boeren elders in het land. De redactie denkt dat deze boeren het beter gaan doen dan in de rest van het land. Pret- en ontspanningsparken met 'boer'nijs' en 'streeckproduckten' doen het immers beter. Is het toeval dat de ex-baas van de Efteling nu verantwoordelijk is voor de Taskforce Multifunctionele Landbouw?
De inmiddels al heel lang vergeten cabaretier Henk Elsink had ooit een act over de laatste boeren in ons stadteland die om de mensen te vermaken nog net deden alsof ze melken. Is het zo gek dat een commentator op de site van het AGD schrijft:
Get real, is de boodschap. Het is echte planologentaal. Als ze ver in de wei staan, zie je op je weekendfietstocht trouwens geen verschil tussen nep- en echte koeien.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Om de draden bij elkaar te houden: het staat inmiddels online.
Jurgen: op de Vlaamse Radio 1 loopt op dit eigenste moment een consumentenprogramma met blinde smaakproeven op locatie: Wat is het lekkerste? Huismerken, eersteprijs-producten of A-merken? De inspiratie haalden ze bij Albert Heyn.
"Ik denk het niet, veel mensen zijn nu eenmaal niet echt in eten geinteresseerd." Waar de meesten in geïnteresseerd zijn, is of ze het lekker vinden. Ik verbaas me er steeds meer over hoe weiig mensen nogde moeite nemen om echt zelf te koken. Ik weet niet hoe dt met jou is, maar ik ben behoorlijk streng naar mezelf achter het fornuis. Gewoon al omdat het zonde van de tijd is, wanneer ik er niet het lekkerste probeer van te maken. Wat dat lekkerste dan wel mag wezen, beoordelen uiteindelijk diegenen die het met mij op gaan eten.
Jurgen, eens: dat is een aparte draad waard. Door het verloop van - zoals iemand me gevat schreef - 'de discussie tussen de dominee en een ouderling van een ander kerkgenootschap over de wat de slang nou exact tegen Eva zei' hierboven was ik van plan twee punten naar boven te halen:
- wat is kwaliteit?
- wat is echt boeren?
Sterker nog: ik zit het nu te schrijven en gaat zo direct online.
Dick, nu raak je een pijnlijk punt dat een aparte discussie verdient. Wat is kwaliteitseten en moet iedereen dat willen eten?
Foodies zijn elitair, dat moeten we toegeven vrees ik.
Een analogie; Bach is beter dan Bauer, en toch is Bauer populairder.
Smeerworst uit een kuipje is populairder dan pate van wilde gans.
Is dat erg, moet de drek etende massa verheven worden zodat ze voortaan onder het genot van de Goldberg variaties langzaam gerijpte varkensrassen naar binnen gaan werken?
Ik denk het niet, veel mensen zijn nu eenmaal niet echt in eten geinteresseerd.
Ik ben het dus niet met je conclusie eens dat onze smaak "verpest" is. Je dicht de voedingsindustrie een te grote rol toe. Vergeet niet dat alle nieuwe rotzooi die ze op de markt brengen door consumentenpanels getest wordt en dus aan de grote gemene deler van smaak zal voldoen.
Dick, waarom zo 'onbeleefd' tegen Sandor? Dit medium maakt dat ieder op zijn/haar manier communiceert. Als moderator doe je het in 99,9% van de gevallen prachtig, maar hier doe je het niet correct, of er moet meer aan de hand zijn, waar ik geen weet van heb.
Interessant in deze thread zou zijn dat bijv. Jan Douwe van der Ploeg mee zou komen praten. Misschien toch wel eens een ideetje voor een volgend debat?
Interessante nieuwe initiatieven in Engeland/GB:
landmatters
transitionculture
transitionnetwork
riverford
Een artikelenreeks hierover verscheen op MO*.be =22558&cHash=1659764a39]Pioniers van een nieuwe dageraad