De website van Viertakt Radio meldt het slechte nieuws voor oude-muziekspecialisten. De Italiaanse darmsnaarmakers-firma Aquila Corde Armoniche blijkt te stoppen met de productie van darmsnaren.

Viertakt schrijft:
Door de slechte kwaliteit van het materiaal en de strenge regelgeving van de EU kan de firma geen goede darmsnaren meer leveren.
Aquila Corde Armoniche maakte snaren van runderdarmen voor de bespelers van authentieke strijkinstrumenten. Die darmen mogen, volgens de Europese wetten voor het importeren van dierlijk materiaal, alleen worden aangeleverd uit Australië en Argentinië. Daar zijn echter nauwelijks meer aanbieders van darmen, en die er wel nog zijn, leveren slecht materiaal.
Jarenlang heeft de firma de EU verzocht om voor de darmsnarenproductie een uitzondering te maken of de regels te versoepelen. Maar dat is niet gelukt.


De redactie verzoekt slachterijkenners het publiek te helpen begrijpen wat hier aan de hand kan zijn.

Nader onderzoek, o.m. op de site van Aquila Corde Armoniche maakt niet duidelijk hoe het zit met die darmregelgeving? Wat is er mis met Europese (runder)darmen, en waarom is importdarm van inferieure kwaliteit?

Fotocredits: traditionmusic.com
Dit artikel afdrukken