Het Nederlandse zuivelbedrijf Royal A-ware gaat samen met de grootste zuivelcoöperatie van Ierland, Glanbia, een kaasfabriek bouwen in het Ierse Belview. Met de investering is een bedrag van €140 miljoen gemoeid. De fabriek moet in 2022 operationeel zijn en 450 miljoen liter melk per jaar kunnen verwerken. De kaas gaat wereldwijd verkocht worden.

Een "opvallende zet" voor A-ware, schrijft BoerenBusiness. A-ware is tot op heden vooral in Nederland actief. Volgens Jan Anker, ceo van A-ware, past de investering bij de ambities van het familiebedrijf. "Dit internationale partnership is een volgende stap in onze ambitie om samen met partners nieuwe ketens te bouwen en zo onze klanten een steeds uitgebreider assortiment te bieden. Daarnaast geeft het Royal A-ware toegang tot additionele volumes van kwalitatief hoogwaardige kaas via een gecontroleerde keten.”

Binnen de Ierse economie is de agrofood-sector de belangrijkste sector. Ierland heeft geen grondstoffen of zware industrie maar wel uitstekend grasland voor koeien en schapen. Van de export van het land bestaat 70% uit food, en daarvan is 90% zuivel en (rund)vlees.
Boerenbusiness - A-ware gaat miljoenen investeren in Ierland - Nieuws Zuivelsector
  • Deel
Druk af