Onder het motto 'Gezonde voeding begint bij gezond verstand' deed het CBL de oproep aan alle aanwezigen om de petitie te ondertekenen om het pleidooi van de levensmiddelenhandel kracht bij te zetten.

Onderdeel verkiezingen
CBL-voorzitter Bert Roetert zei dat kinderen vaak te weinig weten over de herkomst van voedsel, hoe het bereid moet bereiden en of het gezond is. Daarom wil "het CBL zich inzetten om bij de politiek te pleiten voor verplichte voedseleducatie op alle basisscholen. In aanloop naar de verkiezingen zou dit een onderdeel moeten zijn van de verkiezingsprogramma's van alle politieke partijen."

Kok des Vaderlands Pierre Wind zette de eerste handtekening en toonde zich blij met het initiatief. "Als de hele supermarktbranche zo'n belangrijk statement maakt, dan kan de politiek daar niet meer omheen!", aldus Wind.

Onduidelijkheid
Opvallend is de afwezigheid van de Youth Food Movement (YFM) en diens directeur Joszi Smeets in het persbericht van het CBL. De YFM startte op 8 juni een actie voor verplicht voedselonderwijs.
YFM-directeur Smeets was aanwezig op de door de Nederlandse supermarkten geïnitieerd oproep. Onduidelijk bleef of het CBL de YFM actie ondersteunt of dat beide organisaties nu elkaars initiatieven ondersteunen.

YFM claimt inmiddels meer dan een miljoen mensen met zijn actie bereikt te hebben.
Dit artikel afdrukken