Twee van de drie Nederlanders gaat minder vaak naar een restaurant. Van hen verwacht bijna de helft in 2009 nog minder vaak uit eten te zullen gaan. In plaats daarvan gaat 72% 'thuis uit eten', wat betekent dat zij zelf met luxe ingrediënten thuis een menu bereiden. Deze trend zal verder doorzetten: van deze groep zegt 25% volgend jaar vaker dan nu thuis uit eten te zullen gaan. Dit blijkt uit onderzoek dat door Goos Marketing Research dat is uitgevoerd in opdracht van supermarktketen Super de Boer.
Ook voor mensen die nu al aangeven 'thuis uit eten te gaan', is prijs een belangrijk aspect van hun keuze. Van hen geeft 47% dat aan. Verder vindt 40% thuis uit eten gezelliger en 35% eet liever thuis omdat het leuk is om zelf te koken. Dertig procent laat anderen bovendien graag meegenieten van de eigen kookkunsten en 33% gaat liever thuis uit eten, omdat zij de avond dan zelf in de hand hebben.
bron: Super de Boer / Goos Marketing Research met dank aan foodlholland
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook