Vandaag is het ’Eat Your Vegetables day’. Alle reden om het eten van groenten extra aandacht te geven.

Driekwart van de Nederlanders eet dagelijks 90 gram minder groente dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 250 gram. Nergens in Europa eten mensen zo weinig groenten. Jammer, want het eten van groente verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en overgewicht.

Maaltijdboxenproducent Hello Fresh onderzocht de Nederlandse groenteconsumptie bij 1.000 respondenten. De inwoners van het oosten van het land eten de meeste groente: 161 gram per dag. In het noorden blijft de groenteconsumptie steken op 155 gram.

Mocht je denken dat jongeren - omdat ze gezond willen eten - de meeste groente binnenkrijgen en ouderen - omdat ze het nu eenmaal gewend zijn - veel groente eten, dan heb je dat mis. Juist de leeftijdsgroep 35-44 jaar steekt met gemiddeld 168 gram groente per dag boven de overige leeftijdscategorieën uit. Maar ook die 168 gram per dag is nog altijd ver van de gewenste 250 gram verwijderd.

Gevraagd naar het waarom van de lage groenteconsumptie geeft 21,8% van de respondenten aan zich al gezond genoeg te vinden en niet meer groente nodig te hebben. En 23% geeft aan dat hen de wilskracht ontbreekt om meer groenten te eten.
HelloFresh - Onderzoek: Nederlanders eten te weinig groenten | HelloFresh
Reageer
  • Deel
Druk af