En tussen de middag ook weer zeker?
Een broodje kaas bij het ontbijt is onder Nederlanders nog steeds erg populair. Dat blijkt uit onderzoek onder 500 mensen in opdracht van Amsterdam RAI in het kader van de vakbeurs Bakkerij Dagen, die van 2 tot en met 4 maart wordt gehouden. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat een op de drie Nederlanders het brood het liefst belegt met vleeswaren. Favoriet zijn vooral rosbief, ham en worst. Zo'n 10% kiest voor zoet beleg als hagelslag en jam.
Gezond doet het ook goed bij de aankoop van brood, want favoriet zijn meergranenbrood, volkorenbrood en bruinbrood. Bijna 40% koopt het brood meestal bij de bakker en zo'n 60% in de supermarkt. Nederlanders zijn doorgaans van mening dat het brood bij de bakker lekkerder is dan brood uit de supermarkt. Men gaat vooral vanwege het gemak naar de supermarkt. Met name vrouwen noemen ook de prijs een reden om niet naar de bakker te gaan. Vier op de tien Nederlanders neemt op een werkdag voor de lunch ook boterhammen van huis mee.
bron: AD met dank aan foodholland
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dat vind ik helemaal niet erg. Ik heb graag ongelijk, zeker in dit soort zaken!
Dick, ik zag op deze site http://www.ambachtsbakker.nl/ dat de bakker in Wildervank Blom heet en niet het wat meer toepasselijke Bloem...
Ik denk dat je jou 5% regel wat aan moet passen...
Jan, heel veel dank! We nemen ze op in onze lijstjes op de nieuwe site van foodlog die naar verwachting eind deze maand online gaat.
Nou vooruit dan maar.
- Bakker Hendrik Geertsema uit Muntendam (Gr.) bakt sinds 1999 met linksdraaiend water. Dat is zachter en gladder dan gemeentepils. Omdat het ook héél anders dan gewoon water kristalliseert, beveelt hij het ook aan voor ijsbanen. Hij laat zijn water activeren met bacteriën door een bepaalde frequentie. Aldus een stukje uit een oud ANP-bericht (NRC Handelsblad, De Telegraaf, Trouw.)
Bakker Meijer in Sappemeer.
Bakker G.Vegter in Sappemeer (niet die van Vegters rolletjes, die zit in Hoogezand).
Bakker Meijer zit ook in Hoogezand en bakt behalve voor eigen winkel voor anderen en voor regionale supermarkten.
Brand (vh.Kielman), v.d.Veen en Rietstra in Veendam (bakt ook voor anderen)
Bloem in Wildervank.
En Anne, als je weer een keer naar Meinardi komt, maak er dan een dagje van. Kijk op www.menterAroute.nl
Dat ziet er goed uit in Groningen! Hoe zit het in de andere provincies?