Nederlanders vergeten de suikers en vetten als ze gezond willen eten. Ons gezonde bewustzijn is inmiddels anders geprogrammeerd. We letten vooral over de hoeveelheid groente en fruit die we binnen krijgen.

In totaal maken zo'n 11,6 miljoen Nederlanders, 82% van de volwassenen, dagelijks bewuste voedingskeuzes.

Dat schat Multiscope aan de hand van de Healthy Lifestyle Monitor. Een grootschalig onderzoek naar sport, gezonde voeding, supplementen en gezondheidsmonitoring in Nederland. Het marktonderzoeksbureau ondervroeg in april ruim vijfduizend Nederlanders.

Wie dagelijks bewuste voedingskeuzes maakt, let voornamelijk op het eten van voldoende groente (46%) en fruit (44%). In mindere mate let men op inname van suiker (33%) en vet (22%). Bewuste keuzes die met drinken te maken hebben, zoals voldoende water (19%), geen frisdrank (17%) en minder alcohol (10%), werden minder genoemd.

Nederlanders die bewust letten op gezond eten en drinken zijn relatief vaker vrouw of ouder dan 50 jaar. Bijna de helft doet dit voor hun gezondheid. Enerzijds om gezond te willen blijven, anderzijds om gezonder te leven en daarmee gezond oud te worden. Een vijfde let op hun voeding om op gewicht te blijven of af te vallen. Voor slechts 1% is gezond eten en drinken inmiddels een gewoonte.
Reageer
  • Deel
Druk af