Zu dat straks nou zelfs niet meer vers ontdooid zijn?

Nederland is mogelijk betrokken bij een grote fraude met jaren oud kippenvlees. Dat heeft een woordvoerster van het Federaal Parket in België tegen de website Meatandmeal.nl bevestigd.

Een transport van 1.400 ton diepgevroren kippenvlees werd bij de grens van Oekraïne onderschept. Het vlees had jaren lang opgeslagen gelegen en zou in een fabriek in Dnepropetrosk worden verwerkt in hamburgers en curryworsten.

Twijfels
De douane stopte het transport vanwege twijfels over de juistheid van de certificaten. Die bleken te zijn vervalst. Daarbij zaten ook certificaten van een Nederlands bedrijf. In hoeverre het bedrijf zélf bij de fraude is betrokken is nog niet duidelijk.

Onschuld
‘Het zou misschien kunnen dat het bedrijf niet te goeder trouw was, maar het kan ook zijn dat de criminelen misbruik hebben gemaakt van hun papieren, dat wordt momenteel allemaal onderzocht. Voorlopig geldt voor iedereen de onschuld totdat het tegendeel is bewezen’, aldus een woordvoerster van het Federaal Parket in België, tegen Meatandmeal.nl.

Behalve het onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van het Nederlandse bedrijf, wordt ook de betrokkenheid van drie bedrijven uit België, Frankrijk en Duitsland onderzocht.

Niet blij
Het transport werd begin dit jaar al onderschept, maar het lekte pas begin deze week uit. Het Federaal Parket is niet blij met de grote media-aandacht. ‘Een aantal mensen zal hierdoor alert worden en dat kan ons tegenwerken in het onderzoek.’



bron: evmi
Dit artikel afdrukken