1. Nederland moet weer in de Europese top-5 qua levensverwachting komen. Niet alleen omdat mensen dan noodzakelijkerwijs honderdduizenden mensen langer blijven leven, maar ook omdat er de komende
2. Er komt daarom een reusachtig gezondheidsoffensief op ons af, waar scholen, voedingsindustrie en maatschappelijke organisaties bij worden betrokken. Er is 4,1 miljard te verdienen, dus het mag wat kosten.
4. (Natrium-)Zout gaat in de ban.
5. Vettax wordt nog niet ingevoerd, maar wel serieus onderzocht.
6. De groente- en fruitconsumptie moet omhoog naar 200 gram per dag.
Ik vind het een wat slappe doelstelling. Waarom willen we niet nummer 1 van de wereld worden? Misschien geeft het regeringspersbericht vanmiddag uitsluitsel.
PB:
Makkelijker kiezen voor gezonde voeding
Nieuwsbericht | 04-07-2008
Consumenten moeten makkelijker en bewuster kunnen kiezen voor gezonde voeding. Daarom gaat het kabinet het bedrijfsleven vragen gezond en gevarieerd voedsel aan te bieden.
Dit staat in de nota 'Gezonde Voeding, van begin tot eind', waarmee de ministerraad heeft ingestemd op voorstel van minister Klink (VWS) en minister Verburg (LNV).
Aanbod
Gezonde voeding is volgens het kabinet de eigen verantwoordelijkheid van consumenten, producenten en bijvoorbeeld scholen en werkgevers. Consumenten moeten wel een bewuste keuze kunnen maken.
Het kabinet vraagt daarom de voedingsmiddelenindustrie, winkeliers, catering en horeca hun voedselaanbod gezonder en gevarieerder te maken. Ook moeten zij consumenten duidelijk maken hoe een product is samengesteld.
Speerpunten
Het voedingsbeleid van het kabinet richt zich vooral op jongeren en ouderen. Verder moet voeding binnen de gezondheidszorg aandacht krijgen.
Als alle Nederlanders kiezen voor gezonde voeding, sterven in twintig jaar naar verwachting 140.000 minder mensen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Nederlanders gaan overigens geen vis eten op overheidsverzoek, er zijn domweg te veel mensen die geen vis lusten. De overheid kan beter op jouw algen inzetten Dick...
Op alle vragen luidt het antwoord: het is beleid. Over beleid is niet noodzakelijk nagedacht als het op praktische consequenties en uitvoerbaarheid aankomt.
In de plaats van zout: salie, als je het combineert met varkensvlees.
Jacobus, wat is er mis met kweekvis en kweekmossel die we CO2 algen voeren? Geen idee of de minister daarover heeft nagedacht. Ik denk het niet, maar spreek misschien voor m'n beurt.
Wel ben ik boos: waar blijven in dit beleid de insecten en de kweekmossel?!?!?!?
1. Waarom moeten wij in een top-5?
2. Nee! Niet nóg meer gezondheidsoffensieven!
3. We willen toch duurzaam vissen? Dan moet je niet 16.000.000 mensen twee keer in de week vis laten eten.
4. Wat komt er dan in de plaats van zout?
5. Vettax gaat er gewoon komen, een duur onderzoek vindt áltijd navolging in de vorm van beleid. Wat komt er trouwens in de plaats van vet én zout? Suiker?
6. Het advies is al 20 jaar 2 ons per dag. Dat doen mensen al 20 jaar niet, waarom nu wel?