Dat meldt vakblad VMT. Merkwaardig eigenlijk, want je zou denken dat
moslims dat bepalen en dat de Koran de principes bepaalt.
Dit artikel afdrukken
moslims dat bepalen en dat de Koran de principes bepaalt.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
En als aller belangrijkste, er is geen overkoepelende instantie die een Halal claim op een verpakking controleert, de NVWA vindt het een "geloofs issue", naar mijn mening is het een voedsel claim en moet dus gecontroleerd kunnen worden. De geloofs issue's zijn door de geleerden reeds in Fatwa's vastgelegd, nu is het een kwestie van de kwaliteitssystemen, dus te certificeren / borgen.
Dick, het probleem zit vooral in de verschillende eisen die certificeerders, maar ook verschillende geloofsrichtingen stellen.
Ook in de aanpassing van'het slachten van 1 dier naar de snelheid van een moderne kippenslachterij verschillen!
Naast slachten is het belangrijkste de scheiding en reiniging en uiteraard de check op alle ingredienten!
Kun je uitleggen waar het probleem precies zit? Ik begrijp bijvoorbeeld nooit dat er halal is wat volgens mij niet halal kan zijn. De slachter moet het dier in de ogen zien, bijvoorbeeld. Hoe doe je dat in een Nederlandse kippenslachterij?
De principes liggen inderdaad vast in diverse geschriften, Fatwa's en Koran etc. Maar hoe eea gecertificeerd en geborgd moet worden, dat verschilt nogal!
Eenduidige controle / certificering is hard nodig!