Slagers in de Beierse hoofdstad München hebben een nederlaag geleden in de oorlog om de befaamde witte worst.
Zij wilden de ‘weisswurst’ laten beschermen als typische specialiteit uit hun stad, maar de Duitse rechtbank voor patenten stak daar een stokje voor.

Regionaal
De rechters vinden dat ook slagers elders de worst als specialiteit uit München mogen verkopen. Zij stellen dat de originele Münchner Weisswurst een regionale, vooral Zuid-Beierse lekkernij is.

Bezwaar
In eerste instantie kregen de klagende slagers wel gelijk en werden recept en naam beschermd verklaard. Collega's hadden echter bezwaar aangetekend, meldden Duitse media dinsdag.

Regels
Rond de witte, in water opgewarmde worst bestaan veel (ongeschreven) regels. De worst mag alleen met zoete mosterd en de typische Brezeln (grote krakelingen) worden gegeten. De traditie wil ook datde Weisswurst niet later dan 12.00 uur op tafel komt. De fijnproever gaat daarbij niet met mes en vork aan de slag, maar hij zuigt de inhoud van de worst uit het vel.








bron: Meat&Meal
Dit artikel afdrukken