Tijdens Het Nationale Voedingscongres staan 5 onderwerpen centraal: 'Intensive Care', 'Catheters en sondes', 'Obesitas, diëten en allergieën', 'Ondervoeding, sarcopenie en voedingsbeleid' en 'Darmfalen'. Het congres richt zich op diëtisten, verpleegkundigen, medische specialisten en studenten met interesse.

Programma
Het belooft een vol programma te worden. Arthur van Zanten (internist-intensivist Gelderse Vallei) opent de dag en spreekt over de eiwit-timing bij patiënten op de Intensive Care. Denise Strijbos (MDL, Catharina Ziekenhuis) vertelt over haar ervaringen met PEG sondes. Kirsten Berk (wetenschappelijk onderzoekers/diëtist, Erasmus MC) zoomt in op de vraag welk dieet het beste bij obese volwassenen past.

Irene van Arum (dokstersassistent, UMC) en Wanda Kuin-Sluijter (verpleegkundig specialist, Noordwest Ziekenhuisgroep) bespreken een interactieve casus met betrekking tot darmfalen.

Tijdens de Capita Selecta spreekt Mireille Serlie (internist-endocrinoloog, UMC) over vitamine D tekort en vertelt Maikel Peppelenbosch (hoogleraar Maag-, Darm-, Leverziekten, Erasmus MC) over voeding en het microbioom.

Dit jaar wordt Het Nationale Voedingscongres mede georganiseerd door NESPEN, de Nederlandse tak van ESPEN (Netherlands Society for Parental and Enteral Nutrition.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Klik hier voor het volledige programma-overzicht.

Informatie
Datum: 14 juni
Tijd: 08:50 tot 17:00 uur
Locatie: Van der Valk Hotel, Bastion 73, 3905 NJ Veenendaal
Prijs: Bestaande NESPEN begunstigden: €60 (studenten), €150 (verpleegkundigen en diëtisten), €200 (medische specialisten). Nieuwe NESPEN begunstigden: €95 (studenten), €175 (verpleegkundigen en diëtisten), €225 (medische specialisten). Niet NESPEN begunstigden: €200 (studenten), €225 (verpleegkundigen en specialisten), €245 (medische specialisten).

inschrijven: via de website.
Dit artikel afdrukken