Van prof. Martijn Katan hoef je niet te ontbijten als je geen honger hebt. Van prof. Frits Muskiet leren we dat je moet oppassen met brood. Wie weet de weg nog?

Dit jaar zullen 2.500 scholen deelnemen aan het Nationaal schoolontbijt 2009. Vorig jaar namen 2.200 scholen deel. Het thema van de zevende editie is: Samen Ontbijten = TOP. De opening vindt plaats op een letterlijke toplocatie, te weten de Rotterdamse Euromast. Op maandag 2 november wordt de aftrap gegeven.
Het jaarlijkse ontbijtfestijn wordt georganiseerd door het Voorlichtingsbureau Brood. Twee prominente gasten zijn aanwezig tijdens de aftrap, te weten oud-schaatser Johan Olav Koss en de huidige topschaatser Sven Kramer. Koss is oprichter van de stichting Right to Play en Kramer is ambassadeur van de bakkerij. Scholen betalen voor deelname een symbolische vergoeding van 0,25 euro per ontbijt. Elk jaar kiest de organisatie van het schoolontbijt een goed doel dat bij de doelstellingen van het evenement past. Right to Play krijgt in november een cheque uitgereikt ter waarde van 140.000 euro.
Circa 575.000 kinderen zullen in het kader van het Nationaal schoolontbijt een ontbijtje nuttigen. Het aantal participerende bakkers is gestegen van 606 naar 700. Op 4 november vindt het Binnenhofontbijt plaats. Diverse politieke kopstukken zullen aanschuiven aan de ontbijttafel.


Bron: Bakkerswereld
Dit artikel afdrukken