De Belgische top-chocolatier David Maenhout heeft afgelopen weekend twee gouden en twee zilveren medailles gewonnen tijdens de wereldfinale van de International Chocolate Awards in Londen, meldt De Standaard. Maenhout is eigenaar van Chocolatier M in Knokke-Heist. Hij verkoopt zijn ‘chocolate designs’ van origin chocolades en eigen blends in de winkel, aan sterrenchefs in binnen- en buitenland en bedrijven en hotels.
Maenhout nam met 4 bonbons deel aan de wedstrijd en alle 4 pralines waren winnaars. De ‘Gin-Tonic’ en de ‘Orient’ met romige karamel, fleur de sel en geroosterde sesam kregen goud, de ‘Peanuts & Co’ met pinda’s en karamel en ‘Tokyo Dreams’ met yuzu en soja wonnen zilver. Chocolatiers van over de hele wereld kunnen meedoen aan de International Chocolate Awards. De winnaars van de regionale voorrondes gaan naar de wereldfinale. Dit jaar was er 1 Nederlandse finalist in 1 wedstrijdcategorie: Mark Schimmel van Krak Chocolade. Zes jaar geleden won voor het laatst een Belgische chocolatier ‘goud’ tijdens de wereldfinale.
De Standaard - Beste pralines ter wereld komen uit Knokke-Heist
Maenhout nam met 4 bonbons deel aan de wedstrijd en alle 4 pralines waren winnaars. De ‘Gin-Tonic’ en de ‘Orient’ met romige karamel, fleur de sel en geroosterde sesam kregen goud, de ‘Peanuts & Co’ met pinda’s en karamel en ‘Tokyo Dreams’ met yuzu en soja wonnen zilver. Chocolatiers van over de hele wereld kunnen meedoen aan de International Chocolate Awards. De winnaars van de regionale voorrondes gaan naar de wereldfinale. Dit jaar was er 1 Nederlandse finalist in 1 wedstrijdcategorie: Mark Schimmel van Krak Chocolade. Zes jaar geleden won voor het laatst een Belgische chocolatier ‘goud’ tijdens de wereldfinale.
Ganache mag dan wel geen chocolade zijn, heer Trachet, maar het is in elk geval beter dan geraspte Callebaut op de boterham.
Ik wil u niet beledigen als Vlaamse Chocoladekenner, maar zelf ben ik van mening dat de Belgische Chocolade weleens wordt overschat, zoals o.a. Léonidas Kestekides. Lang geleden de Britse Cadbury ontdekt. Maar goed, smaken verschillen.
Steffie Blok,
ganache is dan ook geen chocolade. Wij hebben het hier over het ware spul!
Plakjes Jacques- Chocolade als broodbeleg is flauw en smakeloos, net als Callebaut. Lijkt op Koetjesrepen.
Een heerlijke ganache voor op brood zelf maken:
Slagroom koken, een paar smaakvolle chocoladerepen fijnhakken en langzaam laten oplossen in de hete room. Kan geen enkele kant-en-klare choco- broodbeleg tegenop.
Nick Trachet, ik bedoel t anders. Callebaut maakt geweldige chocola die in tankwagens, warm vloeibaar wordt bezorgd aan grote klanten. Iets minder grote klanten kopen blokken (vijf kilo) om er van te smelten voor eigen creaties. Tegenwoordig zijn het ook zakken vol pallets (pilletjes) van chocola die ter verwerking dienen.
Wie de beste chocola wil eten kope zo een groot blok van Callebaut en raspt er af zoveel hij binnen proppen wil. Want het gekke: de kwaliteit van die chocola, bedoeld voor verwerking, wordt niet beter, hij is al op zijn best. Maar uw peuters moeten het met afgeleide producten doen, hebben de kaasrasp nog niet ontdekt.
Onontdekt, Klootwijk? Er is geen peuter in België die Callebaut niet kent