image

Ik had beloofd om het krantje van de Sligro in de gaten te houden. Dit maal viel mijn oog op dit geweldige nieuws: Farm Frites, Nature's Goodness, Frites 12 mm.
Maar liefst vijftig procent minder vet en daarom (hoezo daarom leg me dat even uit?) zo gezond dat-ie in de categorie van gekookte aardappels, volkorenpasta en peulvruchten past. My goodness, het enige dat ontbreekt is het IKB-logo. 50 % minder vet, 30 % minder calorieën en 100 % lekker, vervolgt de tekst.
Eh... maar hoeveel vet is de overgebleven helft? En vind je die hoeveelheid vet ook in gekookte aardappelen? Of gaat de schrijver er van uit dat er over die gekookte piepers een plens vette jus gaat, zodat je op dezelfde hoeveelheid vet uitkomt?
Rechts boven op het etiket staat: Minder dan 1 % verz. vet, bron van vezels, en nog weer eens die 30 % minder calorieën.
De boerderij op de zak is wel landelijk, de plastic zak met jutemotief doet ook erg ambachtelijk aan. Toch geloof ik er niets van dat Farm Frites ze ambachtelijk op de boerderij laat maken.
Heeft iemand hier ze al eens gegeten? Zijn ze inderdaad lekker & vol van smaak?
Dit artikel afdrukken