AirVisual, een organisatie die gegevens over luchtvervuiling openbaar maakt, publiceert het World Air Quality Report 2018. Daarin brengt Air Visual de luchtkwaliteit van 3.000 steden op basis de hoeveelheid zwevende deeltjes fijnstof die kleiner zijn dan 2,5 micrometer (PM 2,5) in kaart.

Steden in Bangladesh, China, Pakistan en India domineren de top-50. De top-10 bevat 8 Indiase steden. Dat schrijft CNN. Nu.nl ging op zoek naar de meest vervuilde Nederlandse fijnstofstad. Dat blijkt Waalwijk. De Noord-Brabantse plaats staat op plek 1077 en voert de lijst van de 28 opgenomen Nederlandse steden aan. Munnekezijl aan de Waddenzee helemaal in het noorden van ons land blijkt de minst met fijnstof vervuilde plaats.

Er zijn meerdere ranglijsten over luchtvervuiling. In een recent verschenen ranglijst van steden met de dodelijkste verkeersuitstoot doken Rotterdam en Haarlem op in de top-10.

Micha van Rumpt
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken