Lidl maakte het nieuwe visbeleid gistermiddag bekend in het MSC-gecertificeerde sterrenrestaurant Niven in Zeist, in aanwezigheid van het Marine Stewardship Council (MSC) dat nauw samenwerkt met het Wereld Natuur Fonds (WWF) dat ook in Zeist is gevestigd.

De discountsuper wil het label ook 'zoveel mogelijk' hanteren voor zijn blikproducten en voor schaal- en schelpdieren.

Lidl zegt op deze manier naar het publiek toe concreet invulling te kunnen geven aan haar duurzaamheidsprogramma 'Op weg naar morgen'.

Onderwijl werken het Wereld Natuur Fonds en het Initiatief Duurzame Handel (IDH) hard aan de oprichting van de Aquaculture Stewardship Council (ASC), dat de certificering van verantwoorde kweekvis moet gaan verzorgen.

Lidl ziet deze duurzaamheidsontwikkeling als een diepte-investering en zegt deze niet te zullen doorberekenen aan zijn klanten.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Kritische tongen beweren dat achter MSC voornamelijk een geldmachine schuilgaat die leidt tot een ongunstige mix tussen vooruitgang in het beheer van visstanden en commercieel belang.

Fotocredits: TimoOK
Dit artikel afdrukken