"We zoeken naar voeding die lekker is, weinig calorieën bevat en rijk is aan voedingsstoffen. (...) Mosterd is niet alleen lekker, er worden ook tal van heilzame werkingen aan toegekend. Zo ook in de geneeskunde en farmacie. Niet alleen tijdens maar ook na de maaltijd heeft het kleine mosterdzaadje veel te bieden. (...) Als we mosterd vergelijken met mayonaise is het verschil in voedingswaarden duidelijk te zien. (...) Mosterd past binnen een bewust voedingspatroon. Mosterd wordt doorgaans in kleinere hoeveelheden gegeten en geeft per gram heel veel smaak voor weinig calorien. (...) Mosterd breekt vetten af en versnelt de spijvertering. De olie in de mosterd stimuleert de spijsorganen, de lever scheidt meer gal af waardoor de spijsvertering beter verloopt. 's Winters wordt je minder snel koud als je
Bron: Marne
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
beetje oppassen met Kurkuma: http://www.parool.nl/parool/nl/34/ETEN-DRINKEN/article/detail/239526/2009/04/27/Kurkuma-beinvloedt-medicijnen.dhtml
Hmmm
"...weinig calorieën bevat en rijk is aan voedingsstoffen". Kijk, dat heet nu een contradictie.
Ik hou wel van het woord "spijsorgaan", zoals in de uitdrukking: "Bij de koe is de bilspier het belangrijkste spijsorgaan"
Kurkuma is geen ingrediënt van mosterd, want mosterd is een kruid "sui generis". Eigenlijk is het toevoegen van kurkuma (louter voor de kleur)aan een mosterdbereiding een adulteratie van mosterd. De mosterd wordt ermee geler genept.