imageDit berichtje kreeg ik doorgestuurd. Een mooi begin wellicht van je weekend inkopen.

Lindenhoff Marché, Abcoude (bij Amsterdam) - deze zaterdag, om 15.30h: Mets & Schilt uitgevers nodigt u van harte uit de boekpresentatie bij te wonen van Sus domesticus - het varken op tafel.

Chef-Slager John Delissen legt een half varken neerop een snijtafel in het midden van de stal, snijdt het uit, terwijl de auteur Ko Sliggers intussen een toelichting geeft op de anatomie van het
varken. Hij wijst de verschillende delen aan en geeft suggesties voor de bereiding, waarover u in het boek nog uitgebreid kunt lezen. Het boek is vandaag tevens te koop.

Over het boek:

Waar zie je nog een gelukkig varken? En wanneer proef je het? Dit boek geeft het antwoord: doe het zelf, behoudens het slachten uiteraard.
Leer het varken kennen, van buiten én van binnen. Het hele proces van kleinschalig biologisch varkens houden, slacht en verwerking is monumentaal in beeld gebracht door Andrea Stultiens. Diny Schouten schreef een uitvoerig nawoord. In het kookboek geeft Ko Sliggers een compleet overzicht van de bereidings- en conserveringstechnieken van het héle varken, zoals bloedworst in al zijn uitheemse diversiteiten, gekookte en gedroogde hammen, nekstukken (coppa), droge- en verse worst (saucisse, saucisson, chorizo, crépinette, Bratwurst), pancetta, zult, paté, casselerrib, metworst, rookworst, kaantjes, reuzel, rillettes, poten, staart, niertjes, hart en long, en - als zij een hij was - de ballen.

Je gelukkige varken, van kop tot staart, eet je thuis!


De weg naar de Lindenhoff is te vinden op www.lindenhoff.nl
Dit artikel afdrukken