Hampton was aanwezig bij een bijeenkomst van Monsanto waar entomoloog Dr. William Moar, een van de toponderzoekers van het Amerikaanse verdelingsbedrijf, voor studenten en potentiële nieuwe Monsanto-medewerkers gezegd zou hebben dat Monsanto een afdeling heeft die zich bezighoudt met het zwart maken van onderzoek dat tegen de belangen van het bedrijf ingaat.

Hampton schrijft:
"Een student vroeg wat Monsanto deed in antwoord op de 'rammelende wetenschap' rond wat het bedrijf doet. Dr. Moar die zich mogelijk niet bewust was van het feit dat hij voor een openbaar toegankelijke bijeenkomst sprak, onthulde (met brede armgebaren om het verder aan te zetten) dat Monsanto echt een 'hele afdeling' heeft die gericht is op het 'onderuit halen' van wetenschap die niet spoorde met de hunne. Voorzover ik weet, is dit de eerste keer dat een Monsanto functionaris in het openbaar toegaf dat er een club is is die hun enorme politieke en financiële gewicht in de stelling brengen tegen wie hen ook maar aanvalt. Toch staat The Discredit Bureau niet op hun officiële website."

Hamptin schreef haar blog naar aanleiding van de WHO die op basis peer reviewed onderzoek in de eerbiedwaardige The Lancet concludeerde dat glyfosaat kankerverwekkend is. Monsanto reageerde onmiddellijk en stelde dat de WHO iets uit te leggen heeft. Hamptons onthulling kwam vandaag naar buiten via Natural Society.

Succesvolle bedrijven die op research gebaseerd zijn, kunnen uiteraard de beste wetenschappers in dienst nemen omdat ze hen beter kunnen betalen dan universiteiten. Het spreekt voor zich dat ze goed in de gaten houden wat er over hun onderzoeksresultaten wordt gezegd.

Fotocredits: Monsatan, protest tegen Monsanto in Oostenrijk, Die Grüne Kärnten
Dit artikel afdrukken