Didier Charrier, algemeen directeur van Monsanto in Frankrijk, zei donderdagavond op radiozender FranceInfo dat hij werkt aan een vorm van balieverkoop van RoundUp per 1 januari 2018. Wat hem betreft, is er geen reden om RoundUp te verbieden of reeds voor die tijd uit de markt te halen omdat het product veilig is. Dat zou het meest uitgebreide onderzoek uitwijzen. De WHO, die glyfosaat (de werkzame stof in RoundUp) als kankerverwekkend beschouwt, zou niet goed naar alle beschikbare onderzoeken hebben gekeken. Charrier kondigt dan ook aan zich te verzetten tegen een verbod omdat "er geen enkele legitieme reden" is voor een verbod.

30% omzet
Het product zorgt in Frankrijk, Monsanto's belangrijkste markt in Europa, voor 30% van de omzet van het bedrijf. Zo'n 17 miljoen particulieren gebruiken het.

'het echte gezicht van Monsanto'
Interviewer Jean Lemayrie roept tijdens het interview met twee armen in de lucht uit: "dus u zegt: 'we liggen onder vuur, de onderzoeken tegen ons stapelen zich op, maar we gewoon door'?!?"

Charrier antwoordt dat Monsanto ieders mening respecteert en dat die niet overeen hoeft te komen met die van Monsanto, maar dat het van groot belang is dat het publiek "het echte gezicht van Monsanto ontdekt." Daar probeert Monsanto iets aan te doen met een op het publiek gerichte website.


RoundUp : Monsanto dit "non" à Ségolène Royal par FranceInfo


Fotocredits, Didier Charrier, still, FranceInfo
Dit artikel afdrukken