Het ongeloof daarover voedt een longread op Wired. Het stuk leverde 653 commentaren op. Waarom? Omdat Monsanto óók aan klassieke veredeling doet - al heel vele jaren, o.m. in Nederland bij De Ruyter Seeds - en omdat je gewoon veredelde planten uiteraard ook biologisch en om de hoek kunt telen.
Wat Foodlog ervan vindt, lazen we ergens. Kom hier maar vertellen wat jij ervan vindt.
Dit artikel afdrukken
Wat Foodlog ervan vindt, lazen we ergens. Kom hier maar vertellen wat jij ervan vindt.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
"Monsanto kiest voor biologisch" is in dit verband een merkwaardige uitspraak. Monsanto kiest niet voor biologisch. Ze doet - naast gmo - ook aan klassieke veredeling. En dat die rassen toevallig ook in de bioteelt gebruikt worden vindt ik niet sensationeel - noch in positieve noch in negatieve zin.
Interessant. Ik verwacht namelijk dat Monsanto in de biologische sector een enorme reputatieachterstand heeft.
Eng kan het niet anders zeggen. Veredeling gaat enkel om het "eigendomsrecht verwerven van dna strengetjes" das de nieuwe macht van de wereld en toekomst. Monsanto is daarin een bedrijf waarover veel zaken te vinden zijn die vertrouwen te paard laten wegvloeien. Ik ben nog niet zover dat ik te voet naar ze terug ga. Liever zie ik ze kleiner worden i.p.v. groter. Het grote EU debat recentelijk daarover zegt denk genoeg. Gelukkig werd het voorstel weggestemd.