Bij zijn donatie verwijst hij naar foodlog.nl omdat we hier steeds wijzen op het varken als onze prachtige recycle-vriend. Kennelijk hebben we een reputatie hoog te houden.
Een moestuin levert veel overschot en veilig afval waar het varken dol op is. En toen viel het idee natuurlijk meteen op z'n plek: waarom zoeken moestuiniers niet naar een varken om hun vuil hoogwaardig te verwerken tot vlees in plaats van compost?
Sjek biedt aan het varken na bewezen diensten en een gelukkig leven met een ontspannen vervoermiddel op te komen halen en slachten.
Ik dacht meteen aan ruimte voor andere bijzondere rassen en een samenwerking tussen die laatste echte slagers door het land en dito boeren met bijzondere varkens.
Interesse? Dan moet er een club - het Moesvarken? - worden gemaakt en een veterinair worden aangesteld die zorgt dat alles pico bello wordt verzorgd. Er kan natuurlijk niet zomaar een beetje worden aangeklooid.
Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
O, heb ik iets te veel gezegd? In Brabant gaat het ook zo hoor. Om maar te zwijgen van de illegale stokerijen in Limburg omgeving Weert ;-).
Dat is typisch de Betuwe Lizet. Volgens mij de enige plek waar iedereen nog doet wat door de wetgever al minstens 30 jaar verboden is....
Erg leuk idee. En om aan te sluiten bij een ander item (van harte): een groot eetfestijn met varken en groente uit de tuin als het tijd is voor de slacht met alle volkstuinders.
Kwestie van een link leggen naar meer zelfslachtende slagers. De lammetjes gaan in deze streek gewoon nog achterom bij de slager naar binnen. En dan uitgebeend er weer uit.
"in de stad of in Brabant"
Niet om het één of ander, maar Brabant is volgens mij de provincie met de meeste grote steden van Nederland. ;-)