Moeders onderschatten vaak het belang van gevarieerde voeding voor hun kind. Dat blijkt uit een onderzoek van Synovate in opdracht van Nutricia. Zo`n 23.000 moeders uit 16 landen hebben aan het onderzoek meegedaan, waaronder 1.602 moeders uit Nederland. Het onderschatten van het belang van gevarieerde voeding komt voort uit onvoldoende kennis bij de moeders. Zo weten veel moeders niet dat gevarieerde voeding in de eerste drie levensjaren van een kind meespeelt bij de latere gezondheid van het kind.
In vergelijking met andere Europese landen hebben veel Nederlandse moeders te weinig kennis over de verhoudingen tussen gevarieerde voeding op jonge leeftijd en de latere gezondheid. Van de Nederlandse moeders ziet 64% niet in dat gevarieerde voeding belangrijk kan zijn. Daarmee staat Nederland ver bovenaan; in Engeland en Polen liggen de percentages op 30% en in Ierland en Turkije zelfs op 20%. Overigens beschouwt 58% van de moeders in ons land het eten bereiden ook niet als één van de leukste bezigheden. Peutermaaltijden en kant-en-klare maaltijden worden door de Nederlandse moeder als alternatief gezien voor het kind. 78% ziet deze maaltijden als gelijk aan een zelfbereide maaltijd. 70% van de moeders weet echter niet dat de smaakontwikkeling van een kind afhangt van gevarieerde voeding.
Bron : VoedingsMagazine - p. 28
Dit artikel afdrukken
In vergelijking met andere Europese landen hebben veel Nederlandse moeders te weinig kennis over de verhoudingen tussen gevarieerde voeding op jonge leeftijd en de latere gezondheid. Van de Nederlandse moeders ziet 64% niet in dat gevarieerde voeding belangrijk kan zijn. Daarmee staat Nederland ver bovenaan; in Engeland en Polen liggen de percentages op 30% en in Ierland en Turkije zelfs op 20%. Overigens beschouwt 58% van de moeders in ons land het eten bereiden ook niet als één van de leukste bezigheden. Peutermaaltijden en kant-en-klare maaltijden worden door de Nederlandse moeder als alternatief gezien voor het kind. 78% ziet deze maaltijden als gelijk aan een zelfbereide maaltijd. 70% van de moeders weet echter niet dat de smaakontwikkeling van een kind afhangt van gevarieerde voeding.
Bron : VoedingsMagazine - p. 28
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
@Edith, daar wordt met geen woord over gerept. Ik ben ook van mening dat de vaders steeds meer invloed hebben op het eetproces thuis. Denk maar aan al de kokende mannen in het weekend. Maar de moeders doen natuurlijk de echte boodschappen en ligt natuurlijk de kern van variatie.
als sociologe weet ik dat je niet iedereen kunt ondervragen, maar hoe zit het met de vaders?