En ik maar denken dat er bijna niet meer wordt ontbeten. Dat laten andere ontbijtcijferaars steevast duidelijk. En hoe zit het met melk? We drinken steeds minder melk, zeggen ze. Als ik dit bericht moet geloven dan zouden we meer melk moeten drinken in plaats van minder.

Moeders in Nederland maken vaak het ontbijt klaar voor hun kinderen. Dat blijkt uit de vierde Blue Band Voedingsmonitor. 80% van de moeders maakt elke dag het ontbijt klaar. Dit ontbijt bestaat meestal uit brood met zoet of hartig beleg. Tevens wordt er een glas melk bij ingeschonken.
Volgens het onderzoek willen moeders dat de kinderen minstens een boterham eten. Hoewel 10% van de kinderen geen zin heeft om te ontbijten, gaat slechts 2% zonder ontbijt de deur uit. Het gemiddelde ontbijt duurt tussen de 10 en 20 minuten. 55% van de moeders vindt het ontbijt een goed moment om de dag alvast door te spreken. 72% van de moeders met kinderen ontbijt aan de eettafel. 26% eet voor de televisie. Bij 10% van de gezinnen mag niet voor de televisie ontbeten worden.De meeste moeders willen dat hun kinderen ontbijten, omdat het ontbijt belangrijke voedingsstoffen levert voor het lichaam. Ook zorgt het ontbijt voor energie voor de rest van de dag. In ruim 20% van de gevallen lukt het echter niet om rustig te ontbijten. Het gezin is daarvoor te hectisch op de vroege ochtend. Tevens wordt in slechts 62% van de gevallen de boterham besmeerd met halvarine of margarine. Het advies is om dit op elke boterham te smeren
.

Bron: MKBnet
Dit artikel afdrukken