Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil dat supermarkten hun winkelvloer vullen met gezondere producten. Ze vindt dat de branche een grote rol moet spelen in de bewustwording van kinderen. "Er gaapt een groot gat tussen kinderen en herkomst van voedsel. Veel kinderen denken dat alles van de supermarkt komt."
Dit zei de minister op een congres dat de supermarktkoepel Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) organiseerde op de Food Week.
Verder verklaarde de minister dat de supers moeten proberen om "eerlijke" producten te verkopen voor een eerlijke prijs. Ze vroeg ook om duidelijke etiketten en keurmerken om consumenten te helpen een goede keuze te maken.
Verburg zou ook graag zien dat supermarkten de omgeving van hun kassa's aanpassen. "Al dat snoep bij de kassa's. Probeer dan als ouder maar eens aan te komen met een appel. Al die verleidingen spelen in op ongezond eetgedrag. Ik zie liever meer fruit bij de kassa's."
bron: zibb
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Wat is er mis met lekkere appels (of kersen, breek me de bek niet open)? Zo eentje waar het water van in je mond loopt als je er aan denkt - dat gebeurt natuurlijk alleen als je die een keertje geproefd hebt.
Ok, dus dan toch maar de appels aan de man gebracht zoals in vele andere landen, op een stokje ondergedompelt in een rode zoete, gelei zodat het eruit ziet als een grote lollie?
Zou best kunnen, maar ik bedoelde het feit dat een appel niet lekker wordt gevonden - en vaak ook niet is. Veel lager op smaak dan snoep. Dan zeur ik nog niet eens als 'culi'. Snoep is louter smaaktechnisch meestal lekkerder.
De kosten van geportioneerd fruit vind ik overigens onzinnig, idem de waste die ermee gepaard gaat.
@Dick, zou het niet zo zijn dat snoep zich gemakkelijk in de zak laat steken, wat iets lastiger is dan een appel oid. Wellicht een idee om het geportioneerde fruit als impulsaankoop aan te bieden.....
De vraag is waarom er snoep ipv fruit ligt bij de kassa. Er fruit neerleggen heeft geen zin, behave het effect van gedram.
Hoe krijg je mensen zelf zo gek? - dat is de vraag. We zijn het land van de vingers en hebben er daarom waarschijnlijk nog meer lak aan dan 'gewone mensen'.