Drie kwartier na aanvang van het overleg met de boerenlobby besloot minister Carola Schouten het overleg op te schorten.

Aanleiding was het 'dreigende' bericht dat de Farmers Defence Force (FDF) woensdagochtend uitstuurde. FDF is één van de 13 leden van het Landbouw Collectief. Volgens een bericht in de NRC stelde Schouten bij aanvang van het gesprek de vraag of het bericht van FDF ook door het Collectief gedragen werd. Toen daar geen duidelijk antwoord op kwam, schortte de minister het overleg op. "Ik heb gezegd dat ze de mogelijkheid hebben om die woorden publiekelijk terug te nemen en dat het Landbouw Collectief ook afstand moet doen daarvan”, zei Schouten tegen ANP.

Volgens voorzitter Aalt Dijkhuizen van het Landbouw Collectief heeft het Landbouw Collectief 'afstand genomen', meldt De Gelderlander. De organisatie gaat woensdagavond met de actiegroep in gesprek. "Wij gaan in gesprek met FDF om te zien hoe we dit kunnen corrigeren.”

"Als er excuses komen van het Collectief en FDF afstand neemt van het bericht, kunnen we weer verder praten,” aldus Schouten. Pikant detail: volgens Dijkhuizen is het bericht verstuurd door 'een lid' van de Farmers Defence Force. Het bericht is echter ondertekend met 'bestuur FDF'.


Nieuwe Oogst - Schouten staakt overleg na dreigement Farmers Defence Force
Reageer
  • Deel
Druk af