Volgens onderzoeksbureau Euromonitor gaat het toenemend gezondheidsbewustzijn in India de komende 5 jaar mogelijk gevolgen hebben voor alle voorverpakte levensmiddelen. Een studie van the Acces to Nutrition Foundation bracht aan het licht dat in 2016 slechts 12% van de dranken en 16% van de snacks die op de markt gebracht worden door India’s top-10 grootste voedselbedrijven, meer dan alleen energetische - lees: dikmakende - voedingswaarde heeft. Om in te spelen op de vraag naar gezondere voeding komen grote bedrijven als PepsiCo en Nestlé de komende tijd met producten die minder zout, suiker en vet bevatten.
Quartz - Salt-free, fat-free, sugar-free: The new mantra of food makers in a health-conscious India
Lees ook
-
0
+Canadezen kijken naar vrienden en actrices voor voedingsadvies 23 mrt 2019
-
3
+Ook ‘klassiekers’ onder de conserven van HAK voortaan zonder zout en suiker 11 feb 2019
-
2
+Jumbo neemt Smulweb over en zet weer een stapje op weg naar persoonlijk voedingsadvies 22 aug 2018
-
2
+Nederlandse Netflix van gezond eten en leven 5 dec 2017
- 0 ‘Straf beroemdheden die junkfood aanprijzen’ 22 dec 2016