0
Fotocredits: 'Zuurdesembrood', Pixabay

FlashMinder winderig door desembrood

Desembrood was al populair voor Corona, maar werd dat door de thuislunch nog meer. Bovendien proberen mensen het thuis te bakken. Heeft het een hogere voedingswaarde? Is het ook beter verteerbaar? En kunnen mensen met een glutenintolerantie het aan? Beweerd wordt van wel, maar emeritus koolhydratenprofessor en fysioloog Fred Brouns (Universiteit van Maastricht) zegt van niet. Hij baseert zich op de beschikbare wetenschappelijke literatuur. Wel kun je er minder winderig en rommelig in je buik van worden, als het tenminste lang genoeg heeft gefermenteerd.

de Volkskrant - Zuurdesembrood is eeuwenoud en nu razend populair. Hoe het zijn smaak en luchtigheid krijgt, beginnen we pas net te begrijpen, 14 aug 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.