De Belgische supermarktketen Carrefour en de Vlaamse groenten- en fruitgigant Greenyard bieden in een exclusieve samenwerking onder de naam ‘First in Fresh’ alle mogelijke verse producten per losse eenheid aan. Dat is een nogal revolutionaire stap naar een verbeterde bevoorrading van winkels en minder voedselverspilling. De woordvoerder van Carrefour legt op Gondola uit hoe het werkt. Vanuit een nieuw distributiecentrum van Greenyard "kunnen we onze winkels individuele porties van verse producten toesturen, gaande van fruit en groenten tot brood, vlees en vis. [..] Als onze uitbaters vroeger bijvoorbeeld kalkoen inkochten, moesten ze dat per pak van zes stuks doen. Als ze er daarvan maar vier verkochten, hadden ze een overschot dat ze nu kunnen vermijden. Ze kunnen ook producten inkopen die ze nog niet aankochten omdat ze niet wisten of ze ze in grote hoeveelheden zouden verkopen.”
De supermarkt zal hierdoor minder voedsel hoeven weg te gooien. Of dat ook bij groothandel het geval is, is nog maar de vraag. Wel zit er winst in de centrale verwerking van voor humane consumptie onverwerkt product; ze waaieren immers niet uit over het hele land en hoeven niet vervolgens nog eens verzameld te worden.
Gondola - Carrefour gaat exclusief in zee met Greenyard
Reageer
  • Deel
Druk af