Esthechoc, zo heet ’s werelds eerste ‘beauty chocolate’. Slechts één stukje per dag zorgt al voor minder rimpels. Dat beweren tenminste de ontwikkelaars ervan.

Verdwijnt met deze 38 kcal tellende snack voorgoed het schuldgevoel van chocoladeliefhebbers?

Verjonging van de huid door antioxidanten
Chocolade is niet alleen populair als snack maar ook als onderwerp voor wetenschappelijk onderzoek. Academici van de universiteit van Cambridge gingen een stap verder en hielden het niet bij testen van de gezondheidseffecten van chocolade, maar ontwikkelden bovendien een heel nieuw type. Daaruit resulteerde de beauty chocolate. De caloriearme chocola bevat een hoog gehalte aan 2 krachtige antioxidanten. Eén reep(je) - 7.5 gram - van de uit 70% pure cacao bestaande chocolade, bevat evenveel flavonoïden als 100 gram normale chocolade. En evenveel astaxanthin als 300 gram wilde zalm. Beide antioxidanten bevorderen de circulatie en bloedtoevoer, belangrijk voor een gezonde en jong ogende huid.

Waar?
Proefpersonen hadden, zo claimen de ontwikkelaars, na 4 weken gebruik minder ontstekingen in- en meer bloedtoevoer naar de huid. Ze zeggen bovendien dat het de onderliggende huid van een 50-60 jarige kan veranderen in een huid van een 20-30 jarige.

Zou het waar zijn? Gezondheidsexperts uit de UK uiten zich voorzichtig en met twijfels over het product in the Telegraph. Er wordt vooral gepleit voor meer onderzoek om de gezondheidsclaims te testen en na te gaan of het product wel veilig is.

De officiële lancering van de ‘esthechoc’ Cambridge Health Chocolate vindt plaats tijdens de Global Food Innovation Summit in Londen volgende maand.

Fotocredits: ‘esthechoc‘ Cambridge Chocolate
Dit artikel afdrukken