Wie bij het binnengaan van een restaurant al om een doggy bag vraagt, zal waarschijnlijk minder eten, schrijft de DailyMail.
Onderzoekers van de Pennsylvania State University nodigden twee groepen vrouwen uit om vier weken lang een keer per week te komen eten. De ene groep kreeg te horen dat na afloop het overschot mee naar huis mocht worden genomen, de andere kreeg die mededeling niet. Bij iedere volgende maaltijd werden de porties op de borden groter, tot ze bijna waren verdubbeld. De ‘doggy bag-groep’ ging daar niet meer door eten, maar in de controlegroep aten de gasten per 100 gram voedsel 60 gram extra. "Vooraf om een doggy bag vragen kan overconsumptie terugdringen," zeggen de onderzoekers dan ook. Het onderzoek werd alleen uitgevoerd onder vrouwen.
Daily Mail - Asking for a doggy bag BEFORE ordering makes us less likely to binge
Onderzoekers van de Pennsylvania State University nodigden twee groepen vrouwen uit om vier weken lang een keer per week te komen eten. De ene groep kreeg te horen dat na afloop het overschot mee naar huis mocht worden genomen, de andere kreeg die mededeling niet. Bij iedere volgende maaltijd werden de porties op de borden groter, tot ze bijna waren verdubbeld. De ‘doggy bag-groep’ ging daar niet meer door eten, maar in de controlegroep aten de gasten per 100 gram voedsel 60 gram extra. "Vooraf om een doggy bag vragen kan overconsumptie terugdringen," zeggen de onderzoekers dan ook. Het onderzoek werd alleen uitgevoerd onder vrouwen.
Ik vraag altijd om een ontbijtbordje. Sneller op, meer tijd over.
#11 Dick,
Er zijn restaurants die minder neerzetten op de tafel, maar dan aangeven dat er gratis wordt bijgevuld. Of die geen salade geven, maar je naar een saladebar stuurt. Dit veelal in het kader van anti-voedselverspilling.
Kleinere porties gaan geven voor hetzelfde geld vind ik niet kunnen. Maak dan onderscheid tussen een kleine(re) en grote(re) portie.
Maar als zowel die restaurants als de klanten tevreden zijn vind ik alles best.
Nee, dan moet je bijbetalen. Ze zijn niet gek.
#9 Dick,
Om te bepalen hoe ik over dat soort restaurants denk zou ik moeten weten in hoeverre je dan om extra eten kunt vragen en/of je daar dan ook meer voor moet betalen.
Dit gaat over eten en psychologie. Of het een zinvol onderzoek is, moet je mij niet vragen (denk het niet).
Als je borden voller schept, eten mensen meer. Als ze weten dat ze wat mee kunnen nemen, eten ze dan minder? Ja, zegt dit onderzoekje.
Bere interessant: wat vinden we van die restaurants waar je juist veel minder krijgt en toch minstens zoveel betaalt? Die zijn nl. hip & happening. Doggybag niet nodig en het mindere dat iedereen om je heen eet, maakt het normaal.