Mosselen koken in een mosselpan? Wat ouderwets! Het Nederlandse Mosselbureau start een online awareness-campagne voor de snelle ‘wokmossel’ onder het motto “Easy peasy mosselen maken”. Binnen 15 minuten op tafel.

Het online promoten van nieuwe mosselrecepten, met de wok in de hoofdrol, moet jongvolwassenen en millennials enthousiaster maken over de Zeeuwse mossel. Het klaarmaken van mosselen is namelijk makkelijker en gaat sneller dan vaak gedacht wordt. Dat blijkt uit een deze zomer gehouden onderzoek van het Nederlandse Mosselbureau om beter zicht te krijgen op potentiële nieuwe, jongere gebruikersgroepen.

“Als het om zelf mosselen bereiden gaat kent de doelgroep nog verschillende barrières,” zegt Addy Risseeuw, secretaris van de Productenorganisatie Mosselcultuur. “Mosselen staan niet of nauwelijks op de radar, men heeft weinig kennis over de bereiding, in de perceptie zijn er weinig variatiemogelijkheden en de bereidingstijd is denkt men lang.”

Wokken is overigens de favoriete bereidingswijze van mosselen van mosselkweker Marinus Padmos. “Eerst spekjes, ui, prei, tomaat en peper in de wok bakken. Als deze gebakken zijn de mossels en een scheutje droge witte wijn toevoegen en op hoog vuur net zo lang roeren tot alle mossels open staan. Vervolgens een beetje crème fraîche erbij. Heel lekker.”


  • Deel
Druk af