Vanaf nu kun je met de ‘Mijn Eetmeter’-app van het Voedingscentrum in de supermarkt de voedingswaarde van producten checken. De bestaande online eetdagboek-app is uitgebreid met 2 nieuwe functies: een barcode-scanner en zo’n 90.000 extra (huis)merkproducten met hun voedingswaarden.

‘Mijn Eetmeter’ helpt mensen inzicht te krijgen in hun voeding en wat ze qua energie en voedingsstoffen binnenkrijgen. Met de aanpassingen speelt het Voedingscentrum in op de wensen van de gebruikers. Die wilden graag meer producten in de app hebben en barcodes kunnen scannen. Gaf de app eerst alleen de gemiddelde voedingswaarde van een product weer, nu zie je de specifieke waarden van 90.000 (huis)merkartikelen.

De app rekent de productinformatie uit de Levensmiddelendatabank om tot de voedingswaarde die je binnenkrijgt. Daarbij houdt de app rekening met de bereidingswijze. Zo kun je kiezen tussen ‘rauwe’ of ‘gekookte’ groenten.

Het Voedingscentrum heeft Mijn Eetmeter meteen gekoppeld aan de ‘Kies ik Gezond?’-app. Die laat consumenten zien hoe producten scoren op suiker-, zout- en vetgehaltes. 'Kies ik gezond?' had al een productscanner.
VC - Nieuw in de app Mijn Eetmeter: de barcode-scanner | Voedingscentrum
  • Deel
Druk af