Michelle Obama slaagde er met haar programma's voor gezonde schoollunches misschien toch wel in scholieren gezonder te laten eten. Dat zou blijken uit een studie die het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) stilletjes publiceerde, schrijft The New Food Economy. Tussen de schooljaren 2009-2010 en 2014-2015 steeg de voedingswaarde van schoollunches met maar liefst 41%.

Nadat Obama in 2012 de gezonde schoollunch invoerde, versoepelde in 2017 de regering-Trump de regels voor de schoolmaaltijden. Volgens Sonny Perdue, de nieuwe minister van Landbouw, lieten scholieren de schoolmaaltijden staan omdat ze niet smaakten, wat leidde tot een leerlingenprotest op Twitter. En als ze het niet eten, dan belandt het in de prullenbak, dacht Perdue.

Nu lijken de resultaten van de nieuwe studie in tegenspraak te zijn met de argumenten van de Trump-regering. Porties van groenten, bonen en volkoren producten werden dankzij het Obama-initiatief groter, terwijl het aanbod van geraffineerde graanproducten, lege calorieën en zout daalde. De gezonde lunchmaaltijden leidden ook niet tot meer voedselverspilling.
New Food Economy - Trump administration claimed lunch reforms weren't working. New research says otherwise.
  • Deel
Druk af