3 Michelin Sterren
De Librije Zwolle
Oud Sluis Sluis
2 Michelin Sterren
Apicius Castricum
Beluga Maastricht
Ciel Blue Amsterdam
De Bokkedoorns Overveen
De Leest Vaassen
De Leuf Ubachsberg
De Lindenhof Giethoorn
De Zwethheul Schipluiden
Inter Scaldes Kruiningen
Ron Blaauw Ouderkerk a/d Amstel 1 Michelin Ster
't Raethuys Wateringen
't Schulten Hues Zutphen
't Veerhuis Wolphaartsdijk
Amarone Rotterdam
Au Coin des Bons Enfants Maastricht
Aubergine Steyl
Auguste Maarssen
Avant-Garde Eindhoven
Basiliek Harderwijk
Boreas Heeze
Bretelli Weert
Brienen aan de Maas Well
Brouwerskolkje Overveen
Calla's Den Haag
Chalet Royal Den Bosch
Chapeau ! Bloemendaal
Château Neercanne Maastricht
Cheval Blanc Heemstede
Cordial Oss
Da Vinci Maasbracht
De Bokkepruik Hardenberg
De Fuik Aalst
De Gieser Wildeman Noordeloos
De Karpendonkse Hoeve Eindhoven
De Kromme Dissel Heelsum
De Kromme Watergang Hoofdplaat
De Lindehof Nuenen
De Nederlanden Vreeland
De Stenen Tafel Borculo
De Treeswijkhoeve Waalre
De Vlindertuin Zuidlaren
De Vrienden van Jacob Santpoort
De Wanne Ootmarsum
De Zwaan Etten-Leur
Grand Restaurant Karel V Utrecht
Hermitage Rijsoord
Het Koetshuis Bennekom
Hof van Sonoy Blokzijl
In De'n Dillegaard Nuth
Kaatje bij de Sluis Blokzijl
Kasteel Heemstede Houten
Katseveer Wilhelminadorp
Koriander Drachten
La Rive Amsterdam
La Vilette Rotterdam
Lai Sin's Driebergen
Latour Noordwijk aan Zee
Le Marron Malden
Merlet Schoorl
Muller Groningen
Nolet / Het Reymerswale Yerseke
Onder de Linden Aduard
Parkheuvel Rotterdam
Paul van Waarden Rijswijk
Savelberg Voorburg
Schathoes Verhildersum Leens
Seinpost Scheveningen
Solo Gorinchem
Tante Koosje Loenen aan de Vecht
Toine Hermsen Maastricht
Tout à Fait Maastricht
Valuas Venlo
Wolfslaar Breda
Yamazato Amsterdam
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@ Chalias, dat klopt. Wij hadden de tafels altijd verder uit elkaar staan dan de meeste restuarants. Het menu degustation was een uitvloeing van de zo geroemde nouvelle cuisine, aangezien de eigenaar in die tijd (Wynand Vogel) een van de voorlopers was in die ontwikkelingen binnen Nederland was dat inderdaad erg innovatief. Tevens leuk om te weten : is er vanuit dit restaurant het eerst vanaf een houten plank gegeten. Dat werd in de jaren 60 door Hugh Jans geïntroduceerd. de voormalig eigenaar.
Inderdaad, we hebben het weer gehad met de lijstjes en de beoordelingen. Weinig nieuws onder de zon trouwens en dus weinig interessant. Ik ben het trouwens eens met Robin. Een * ster is niet heel interessant, ik eet dan liever bij een Bib Gourmand. In het buitenland zijn twee bestekjes vaak al bijzonder prettig. Nog veel prettiger is wat rondrijden en tegen iets erg leuks aanrijden.
Ik heb bij een aantal van deze restaurants gegeten. Dat vind ik leuk. Ik zie het als een hobby. Ik deel deze hobby met een goede vriend. We trekken er 2 tot 4 keer per jaar op uit. Reserveren een tafel en boeken een hotel in de buurt. (met het oog op de wijnarrangementen)
Het verschil tussen de meeste 1-ster restaurants en een heel goed restaurant zonder ster hoeft niet zo groot te zijn. Al is het maar omdat smaken verschillen.
Maar de 2 en 3 sterrenrestaurants is echt een heel andere categorie. Dat is hogere kunst. Ik heb dingen gegeten waarvan ik bijna moest huilen zo mooi. Echt, hogere kunst.
Ailko, was dat bedrijf waar je werkte le quatre canetons (vanwege het nummer 1111 op de gracht)in Amsterdam?
In mijn studietijd ging ik daar voor het eerst eten omdat men daar een menu degustation serveerde. Wat toen heel nieuw was.
In het restaurant stonden de tafels veel verder van elkaar af dan toen gebruikelijk was en het licht was ook veel gedempter. Van het menu kan ik me niet veel meer herinneren. Een goed teken.
Maar het heeft nooit een ster gekregen of deed Michelin Nederland toen nog niet aan.
>> wat wil zeggen dat de Michelin-inspecteur zichzelf niet bekendmaakt <<
Voor zo ver ik weet maakt hij zich niet bekend tot het moment dat hij de rekening betaalt. Nadien kan hij zich bekendmaken als hij bijvoorbeeld vragen te stellen heeft.