"Je voelt je beter na een goede maaltijd dan wanneer je net een vette bek hebt gehaald," zegt Brabander Michiel Bakker, de kantinebaas van Google in het AD. De voormalig topman van Starwood Hotels is als directeur van Google Food verantwoordelijk voor 178.000 maaltijden per dag, in meer dan 224 "cafés" (kantines) voor 78.000 Google-werknemers in 55 landen. Googlers kunnen elke dag gratis eten op kantoor, ontbijt, lunch en diner. Met een jaar zachtjes aandringen hengelde Google Bakker binnen, met dezelfde zachte dwang probeert Google zijn werknemers gezond te laten eten. Trucjes als kleine borden en opscheplepels, dagelijks nieuwe menu's vol variatie en het creëren van samen-aan-tafelmomenten worden ingezet. Ook is er aandacht voor duurzaamheid, het gebruik van lokale producten, vleesminderen en voedselverspilling.
AD - Michiel Bakker liet Google een jaar wachten. Nu is hij er de eetbaas
  • Deel
Druk af