Ondanks alle aandacht voor gezonde voeding groeit de concurrentie op het gebied van fastfood. Gevestigde namen als McDonald's en KFC kunnen zich opmaken voor een fikse concurrentiestrijd. De Belgisch-Luxemburgse groep QSP, uitbater van onder meer Burger King (in België, Italië en Polen), Quick en O’Tacos in 7 Europese landen, heeft flinke uitbreidingsplannen.

Het opvallendste offensief is de nieuwe keten Chick&Cheez, die woensdag de eerste vestiging opende in Luik. Met de kip en kaas uit de naam opent Chick&Cheez de aanval op kiprestaurant KFC (Kentucky Fried Chicken). De keten moet in 2024 40 filialen in België tellen en de plannen voor Frankrijk liggen al klaar. Chick&Cheez is niet de eerste of enige fastfoodketen die met kip aan de slag gaat. In België serveren ook BFC, BelChicken en Hector Chicken voornamelijk kip. Ook Domino's Pizza heeft sinds kort kip in zijn assortiment.

"Het klopt dat er al veel kiprestaurants zijn, maar wij zullen ons onderscheiden", zegt directeur Pieter Daems in De Tijd. "Onze kip is halal en we serveren de kip met originele sauzen, vaak op basis van kaas."

QSRP moest het afgelopen jaar flink slikken door de coronacrisis. De omzet daalde met 30%. Desondanks is het bedrijf voornemens een groeispurt in te zetten. Een lichtpuntje bij die plannen is de toegenomen leegstand door corona. Niemand wil de mogelijke kansen missen.
  • Deel
Druk af