De Britse koffieketen Costa Coffee combineert contactloos betalen met het verminderen van de afvalberg in de nieuwe Clever Cup, aldus de Daily Mail. De herbruikbare koffiebeker heeft een betaalchip in de bodem zodat haastige klanten niet hoeven te zoeken naar hun portemonnee. De cup is gemaakt van gerecyclede koffiebekers. De betaalchip zit in de bodem van siliconenrubber.

Met de herbruikbare beker wil Costa Coffee, onlangs overgenomen door Coca-Cola, iets doen tegen milieuvervuiling. De Britse koffieketens geven jaarlijks zo’n 2,5 miljard papieren koffiebekers voor eenmalig gebruik mee aan hun klanten. Die belanden grotendeels op de toch al groeiende afvalberg in het land.

Costa-klanten die met de 'betaalbeker' afrekenen krijgen, net als andere klanten met herbruikbare bekers, een korting van 25 pence op hun drankje.

De nieuwe Clever Cup kost £14.99, €16,90 en is te koop bij alle Costa Coffee verkooppunten in Groot-Brittannië. Van het aankoopbedrag gaat £1 als donatie naar de Costa Foundation.
Daily Mail - Reusable coffee cup with contactless chip will fight plastic pollution
Reageer
  • Deel
Druk af