3
Fotocredits: 'Blote buik aan zee', Mr TGT

FlashMensen met een buikje zijn het probleem

Na de uitspraken van intensivist Peter van der Voort ("bijna alle coronapatiënten hebben overgewicht") en Diederik Gommers ("bijna 80%") bij Jinek is het zover: mensen met een buikje zijn het probleem.

Intensivist Peter van der Voort: "Bijna alle coronapatiënten hebben overgewicht", 29 mrt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #3
  • 31 mrt '20
  • 15:29

#2 Hans, leuk je weer eens te lezen. "Nu is het zover, mensen met een buikje hebben het gedaan"... dát was niet de insteek van de intensivisten. Eerder verwondering en wat ze ermee konden. Tja en dat van overgewicht van senioren omdat ze minder bewegen. Behalve bij een disfunctionerende schildklierwerking geloof ik dat 80% van "elk pondje gaat door het mondje". Ook bij senioren. Wij besteden minder tijd aan bewegen en dus meer tijd om ons met overgave aan onze maaltijden te wijden. En ik verdenk niet alleen mezelf daarvan, hoewel..... ik ben helemaal niet dik :-)

Hans Pollemans
  • #2
  • 31 mrt '20
  • 11:57

#1 Tja, Ronald.. Als het fout gaat, is het niet ongebruikelijk dat bange mensen troost vinden in een inventaris van hen die rampspoed mogelijk veroorzaakten, en/of te wijten hebben aan zichzelf. Zeker is dat bij veel ouderen ook zwaarte toeneemt door minder (wat gelieerd is is aan ook moeilijker) bewegen.
Maar Dikke bui.. eh..bult, eigen schuld, gaat natuurlijk niet zo maar op.

Nu kijken alle FL'ers even naar beneden.
Het geeft nu eenmaal een prettiger gevoel als je anderen als kwetsbaarder kunt inschatten dan jezelf. Ik hoor sommigen nu opgelucht zuchten...

ps. Een voorlopige cortisone-injectie werd vanwege pijn een maand naar voren gehaald bij mijn vrouw als voorloper voor een nieuwe knie, waardoor wachttijd vergroot maar draagbaarder kan worden, maar vorige week werd alles naar de verre toekomst verwezen.
Advies: een verslavende pijnstiller en maagbeschermer. Ze verdraagt die niet, teveel bijwerkingen. Reactie: 'U kunt toch ook met krukken lopen !"
Inderdaad, dat kan.. maar vermindert de pijn niet.
En door slechtere mobiliteit krijgt ze misschien nu wel een buikje..

Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #1
  • 29 mrt '20
  • 23:42

Het obesiteuse aspect kwam ter tafel toen Eva Jinek heel alert aan Peter van der Voort uitleg vroeg over zijn terloopse opmerking dat de corona patiënten op zijn IC hetzelfde postuur hadden. Een opmerkelijk fenomeen waar van der Voort en Gommers wat mee konden en wilden. De suggestie van opzettelijke stigmatisering van "mensen met een buikje" is volstrekt onterecht en contraproductief. Obesitas is wat anders dan een buikje. Neem u in acht.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.