Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Van paardenbloemstamppot eten in de oorlog naar de hippe urban onkruidkeuken van nu. Mengelmoes brengt springlevende (volks)tuinverhalen van Vitalisbewoners samen in een groeiende installatie waarin moestuin, keuken en pop-uprestaurant in elkaar overlopen. Zaaien, oogsten, delen en eten staan centraal.

De expositie opent op 20 april op feestelijke wijze. Vanaf 17.00uur presenteren Christine Roelofs (Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen, Turnhout, België) en Naomi Janssen (ontwerper, Genees Smakelijk) over het verleden, het heden en de toekomst van de moestuin.
Er is een korte workshop voor kinderen over het kweken van moestuintjes. Ook is er een voordracht door een jonge schrijver van Literair Productiehuis Wintertuin. Een borrel met duurzame bietenwafels van Chloé Rutzenveld en Pop-up thee met kruiden gekweekt in Vitalis Berckelhof sluiten de feestelijke opening af.

Mengelmoes verhuist 18 mei naar Vitalis Wilgenhof, gaat daarna naar Vitalis Engelsbergen en is in juli in Rotterdam te zien, in aanloop naar het festival Duizel in het park.

Informatie
Data: 31 maart – 16 mei
Kosten: Gratis
Locatie: Yksi Expo, Torenallee 22-04, 5617 BD Eindhoven
Dit artikel afdrukken